Back to Top

Baneguide hull for hull

Velkommen til vår nye baneguide! I løpet av våren vil det bli lagt ut "dronefilm" av alle våre hull som gir deg en interaktiv opplevelse av Ringerike Golfbane!


Se større kart

Slopetabell

Last ned slopetabell for damer (PDF)

Last ned slopetabell for herrer (PDF)

Hull 1/10: Par 4. Index 7. Gul 289 m, Rød 252 m.

Hullet er ikke så langt, men derimot ganske smalt. Out of Bounds langs venstresiden av hullet. Den beste linjen for innspillet får man hvis utslaget plasseres på venstre side av fairway.

Tips: Dette er et av hullene på banen hvor det kan være fornuftig å la driveren stå i bagen.

Hull 2/11: Par 5. Index 5. Gul 470 m, Rød 406 m.

Vår nyeste og flotteste hull. Et par 5 dogleg høyre. God plass langs fairway, men med bunker på venstre side rett frem i banen.  2 bunkere beskytter green på hver sin fremkant.

Tips: De tøffeste prøver seg på en drive over skogen for å spare lengde.

Hull 3/12: Par 4. Index 1. Gul 354 m, Rød 336 m.

Dogleg venstre. For de som ikke får nok lengde på utslaget kan inspillet bli delvis blindt. Greenen ligger lavere enn fairway. Out of Bounds på venstresiden av hullet de siste 100 meter. Bunker i bakkant av greenen.

Tips: En draw fra utslaget gir normalt det beste resultatet. Vær nøye med siktet på innspillet, det er lite å gå på til hver side for en relativt stor (lang) green. Par på dette hullet er et godt resultat.

Hull 4/13: Par 3. Index 17. Gul 113 m, Rød 108 m.

Utslaget ligger høyt over et vannhinder/straffeområde, før en bratt bakke går opp til greenen. Bunker i bakkant av greenen. Greenen heller mot utslaget, unngå nedoverbakkeputt.

Tips: Hullet har ofte motvind, så ta gjerne en kølle mer så du er sikker på å komme over vannet, opp bakken og på greenen.

Hull 5/14: Par 3. Index 13. Gul 152 m, Rød 133 m.

Greenen ligger ca. 5 meter høyere enn utslagene. Bunker i forkant på høyre side. Sidevannshinder/straffeområde på venstre side.

Tips: Sjekk flaggplasseringen, greenen har to nivåer. Nedoverbakkeputt er ikke lett.

Hull 6/15: Par 4. Index 9. Gul 295 m, Rød 273 m.

Dogleg venstre. Det ligger bunkere på hver side av fairway. Ved å slå over bunkeren på venstre side vil man få en bedre linje for innspillet til greenen, men man må da flørte med roughen på venstresiden av fairway. Det ligger greenbunkere kort høyre og på høyresiden av greenen.

Tips: Ta gjerne en kølle mer, eller spill sikkert til midten av greenen hvis flagget står på høyre side. Greenbunkeren kort høyre fanger mange baller.

Hull 7/16: Par 5. Index 3. Gul 441 m, Rød 399 m.

Et langt hull. Fairwaytreff fra utslaget er påkrevet hvis man skal ha noe håp om å komme inn på to slag. Greenen og greenområdet ligger ca. 9 meter lavere enn fairwayen. Sidevannshinder til venstre for greenen. Greenen er delt i to nivåer på langs. Det er to bunkere på venstresiden av greenen.

Tips: Sjekk flaggplasseringen når du er på utslaget til hull 5. Det er lett å treputte hvis innspillet ender på feil nivå.

Hull 8/17: Par 4. Index 11. Gul 282 m, Rød 222 m

Dogleg høyre. Utslaget handler mer om plassering enn lengde. En fade vil normalt gi de beste resultater.

Tips: Vær sikker på at du ikke slår for langt på innspillet, selv om det er mere å gå på enn det kan se ut som fra fairway. Bunkere plassert rett frem i banen og på høyre side forkant green.

Hull 9/18: Par 3. Index 15. Gul 101 m, Rød 92 m.

Her må man slå over en lang ravine/straffeområde. Det er ingen alternativ vei, ballen må over straffeområdet. Det er imidlertid en stor green og et stort greenområde på andre siden. Greenen har to nivåer med det laveste punktet mot utslaget. Det er en droppesone ved greenen, for de som slår ballen i straffeområdet.

Tips: For de som jakter på en birdie er det viktig å sjekke flaggplasseringen. Man vil få en mye lettere putt hvis man er på riktig nivå og i tillegg har en oppoverbakkeputt.